Må man finne seg egen plass å bo?
Nei. Når man er deltaker av Cultural Representative Program, får man bo i egne leiligheter som kun er for Disney’s ansatte. Det er fire leilighetskomplekser: Vista Way, Chatham Square, The Commons og Patterson Court. Vista Way ligger ca 10 -15 minutter unna de andre kompleksene til fots. Leilighetene er litt gammeldagse, men dekker det behovet du har for dem. Alle områder er utstyrt med basseng, PC-lab, treningssenter og Front Desk (informasjonsdisk). Alle leilighetskomplekser, bortsett fra The Commons, har klesvask utenfor leilighetene, i egne lokaler . Leien ligger på rundt 100 dollar i uken. Du kan havne i en leilighet med en, til syv andre folk fra hele verden. Leilighetene er delt inn etter kjønn, og etter under age (under 21) og over age (over 21), i forhold til alkohol. Vær også forberedt på at du kan havne i en leilighet med køyesenger!

 

Valg av leilighetskompleks
Før avreise får du muligheten til å putte inn ønske om hvilket leilighetskompleks du ønsker å lyst å bo på. Du vil via Disney få en bruker på nettsiden Doorms hvor du fyller inn et ønske. Her har du også mulighet til å legge inn ønske for romkamerat. Du kan kun legge inn en annen person. Det er aldri garanti for at du får valgene dine oppfylt. Leilighet og romkamerater får du vite på dagen du sjekker inn i Orlando.

 

Hvordan fungerer husleien?
Husleien blir trukket automatisk fra lønnen din hver uke. Har du tjent for lite en uke må du møte opp på et kontor på Chatham Square for å betale resterende leie. Leien varierer etter hvilket kompleks du bor på!

 

Hvordan er sikkerheten ved leilighetene?
Sikkerheten er meget god i området! Alle deltakere av programmet får utdelt ID kort for leilighetsområdene (housing ID). Disse bruker du for å komme deg inn i leilighetsområdene, og for å ta bussene. Alle leilighetskompleksene er inngjerdet. Ved hovedportene er det sikkerhetsvakter som sjekker alles ID.

 

Hvem får jeg som romkamerater?

Leilighetene er delt inn i samme kjønn. Du kan få romkamerater fra hele verden. Kjenner du noen du ønsker å bo med, har du før ankomst i Orlando, mulighet til å legge inn et ønske i nettsiden du får utdelt av Disney, Doorms. Det er ingen garanti for at ønske blir oppfylt.

Processed with VSCO with 5 preset

Hva gjør jeg om jeg ikke kommer overens med romkameratene mine?
Først og fremst kan det være lurt å lage ”husregler” i begynnelsen som alle må følge. Kom til enighet om hvordan dere vil at folk i leiligheten skal oppføre seg. Kommer dere i uenighet må dere først prøve å løse dette på egenhånd. Kommer dere ingen vei overhode, kan dere ta kontakt med kontoret på Chatham Square. De kan kalle inn til et housingmeeting, et møte, hvor dere prøver å komme til enighet sammen med en housing representant.

 

Hvem kontakter jeg hvis noe er galt i leiligheten?
Har en lyspære gått, er det noe galt med Air Condition, er sluken tett? Hvis det er noen slike ting som skjer i leiligheten er det bare å kontakte Front Desk. De vil få tak i vaktmester, security eller andre som trengs.

 

Kan jeg ha besøk i leilighetene?
Ja. Besøkstider er fra klokken 07.00 – 01.00 for gjester som bor på området, og 07.00 – 02.00 for folk som bor på området. Overnattingsgjester er ikke tillatt. Besøkende som ikke er cast members (familie og venner fra Norge for eksempel) må bli signert inn av Security ved portene. Det er viktig at hvert medlem som skal signeres inn har med seg pass eller annet legitimasjon.

 

Hvor vasker jeg klær?
The Commons har egne vaskemaskiner og tørketromler i leilighetene. De andre kompleksene er utstyrt med egne rom, og bygninger for vaskemaskinene. Disse koster penger.

 

Har alle leilighetene badebasseng?
Hvert leilighetskompleks (Vista, Commons, Chatham og Patterson) har hvert sitt felles badebasseng.

2014-06-05 07.34.49 1.jpg

Hvordan er reglene når det gjelder alkohol i leilighetene?
Er du under 21 er det nulltoleranse for alkohol. Du vil da bo i en leilighet som er under age. Hvis noen har alkohol i leiligheten, kan alle risikere å bli sendt hjem. Er du over 21 kan du velge om du vil bo i en over age leilighet. Velger du dette har du mulighet til å ha alkohol i leiligheten.

 

Jeg har låst meg ute av leiligheten, hva gjør jeg?
Gå til security ved portene. De kan låse deg inn i leiligheten.

 

Jeg har mistet nøkkelen til leiligheten, hva gjør jeg?
Kontakt Front Desk fortest mulig.

 

Jeg har hørt at det holdes inspeksjoner av leilighetene, stemmer dette?
Ja, det stemmer! Hver måned holdes det inspeksjoner av leilighetene. Det blir da sjekket at alt er rent og ryddig. De sjekker at søppel er tømt og at ting er vasket. Florida har høy fuktighet, og blir det skittent liker insekter og krypdyr seg veldig godt i skittet. Man vet ikke nøyaktig når det er inspeksjon, så er lurt å holde det ryddig hele tiden. Stryker man inspeksjonen må man betale en bot. Scorer man på inspeksjonen får man en liten gevinst (kjeks, eller annen snacks som regel).

 

Er det noe som er forbudt i leilighetene?
Ekte planter, levende lys, våpen, våpenlignende gjenstander som diverse leker og ulovlig rusmidler er ikke tillatt i leilighetene. All alkohol er forbudt i under age leilighet. Det er heller ikke lov å henge dekorasjon direkte på veggen, slik at veggen blir ødelagt.

 

Hva er soverommet utstyrt med?
Soverommet er utstyrt med seng (uten dyne og pute), et nattbord med skuff, En kommode med speil (fordelt på de som bor på rommet), en korktavle til å henge diverse ting på, et klesskap (uten kleshengere) og en safe. Du må sørge for egen hengelås til safen. Dette er ekstremt viktig ettersom man bor med folk fra hele verden. Man vet rett og slett ikke hvem man kan stole 100% på!

Processed with VSCO with c8 preset

Hva er baderommet utstyrt med?

Dusj, toalett, vask, medisinskap, kommode og et skap.

 

Hva er stuen utstyrt med?
Sofaer, stoler, bord.

 

Hva er kjøkkenet utstyrt med?
Kjøkkenet er utstyrt med forskjellige kjøkkenredskaper, mikrobølgeovn, ovn med kokeplater, kjøleskap, fryseboks, kjøkkenbord med stoler, vask, skap og skuffer med bestikk, kjeler osv.

 

Processed with VSCO with q1 preset

 

Hva trenger jeg å kjøpe til leiligheten?
Leiligheten er utstyrt med det mest nødvendige. Det vil si det meste av kjøkkenredskaper, sofa og seng. Det er internett i leiligheten, men dere er selv ansvarlige for å kjøpe trådløs router. Dette finnes billig på Walmart. Ellers må du kjøpe egen dyne og pute, med trekk. Leiligheten har heller ikke TV, men har gratis TV-kanaler tilgjengelig.

 

Vi mangler noe i leiligheten som egentlig skal være der, hva kan jeg gjøre?
Hvis du mangler noe i leiligheten som er standard utstyr er det bare å ta kontakt med Front Desk. De har også et skjema som går an å gå over for å se hva man skal ha i skuffer og skap. Mangler du noe fikser de dette for deg!

 

Er det lov å bestille varer og pakker fra nettetbutikker til leiligheten?
Ja! Absolutt! Det meste av større pakker havner på Front Desk. Du får e-mail når du kan hente pakken. Noen ting kan også bli levert direkte på døren, men dette kommer an p. Denne skal rense vannet og fjerne kloret ltrert og drikkelig. re setter pakken utafor døra di! å leverandør! Er du ikke hjemme for å ta imot pakken kan du risikere at pakken blir satt utenfor døren din. Husk Housing ID når du henter bakker på Front Desk!

 

Kan man drikke vannet i leilighetene?
Både ja og nei! Det går mange rykter om folk som blir syke eller får tannkjøttbetennelse grunnet vannet i leilighetene. Det er vanskelig i si om det er 100% sant. Du vil få beskjed av housing at vannet er filtrert og drikkelig. Du velger selv om du vil drikke det, men ikke forvent rent norsk vann. Det smaker veldig klor. Forbered deg på å kjøpe vannflasker.

Et tips er å kjøpe et vannfilter til krana. Denne skal rense vannet og fjerne klor. Du kan eventuelt kjøpe en karaffel og fylle den med vann. Setter du den i kjøleskapet over natten vil klorsmaken forsvinne etterhvert.

 

 

 

Lurer du på noe som har tilknytning til leilighetene kan du sende inn spørsmål her: